Image Viewer

Personer​​

Møt Right To Play laget     

                                                  

Johann Olav Koss         

Johann Koss er grunnlegger av Right To Play. Han er i dag en internasjonalt anerkjent sosial entreprenør og som har blitt kjent for sitt arbeid med å fremme lek og idrett som virkemiddel for å gi barn og unge en bedre fremtid. Han grunnla Right To Play i 2000, og har dedikert sitt yrkesliv i å bygge organisasjonen til å bli en innflytelsesrik internasjonal organisasjon og en leder innen Sport for Development and Peace bevegelsen. Organisasjonen er i dag til stede i 18 land og hadde i 2016 ​et årlig budsjett på $ 54 millioner. Right To Play har i dag 600 ansatte på verdensbasis og samarbeider med 31 900 lærere og coacher.

Johann har mottatt en rekke priser for sin innsatts innen filantropi. Han har blitt erklært som " One of the 100 Future Leaders of Tomorrow " av TIME Magazine, og "One of 1000 Global Leaders " av World Economic Forum. I 2011 mottok han Newmans Own Award, en pris som anerkjenner enkeltpersoner som har brukt sin faglige prestasjon til filantropi. Han er også en Ashoka Global Fellow.

Kong Harald utnevnte Koss i 2011 til ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden «for internasjonalt humanitært virke for barn og unge innen sport og idrett.» I 2013 fikk han « Ernst & Young Entrepreneur of The Year Special Citation», en pris for sitt sosiale entreprenørskap.  Han ble også samme år tildelt Henry R. Kravis Prisen i Ledelse og LEGO Prize.

Gjennom sin skøytekarriere vant Johann Koss fire OL-gull og satte 10 verdensrekorder. Han vant tre World Allround –mesterskap, flere World Cup og regnes for å være en av de største vinterutøverne gjennom tidene. OL lekene i 1994 viste seg imidertid også å bli startskuddet for en bevegelse som skulle fremheve lek og idrett for barn som lever i fattige lokalsamfunn rundt om i verden.  Dette engasjementet dannet til slutt organisasjonen som skulle bli Right To Play.Johann_field.jpg

Johann har også mottat priser som: Sportsman of the Year Award av Sports Illustrated, Jesse Owens Award, International Athletic Foundation Award i Los Angeles, Jackie Robinson Humanitarian Award, Child Survival Award ved Carter-senteret i Atlanta , og i forbindelse med feiring av UNICEFs 50-årsjubileum mottok han UNICEFs Æres Pris.

Johann har medisinsk embetseksamen fra Universitetet i Queensland, og en Executive MBA fra Joseph L. Rotman School of Management, ved University of Toronto. Han har mottatt ærestitler fra Brock University, University of Calgary , Vrije Universiteit Brussel og Universitetet i ​​Aust - Agder.

I tillegg til sitt arbeid med Right To Play, er Johann styremedlem i Gates Ltd , Dundee Industri REIT og Secunda Inc.

Han bor i dag i Toronto med kona Jennifer og deres barn, Aksel og Annabelle.


   
 
Styret i Norge​​​​
Ansatte i Norge​​​​
Jimmy Vika -  NNO.jpg 

Jimmy Vika
National Director

Jimmy kommer fra sportsbransjen og har i tillegg bakgrunn som salgssjef i riksdekkende aviser og magasiner. Han har god erfaring fra salgsprosesser og prosjektledelse, samt kunnskap om sponsorater og events.

Jimmy er tidligere landslagsløper i langrenn og er nå en ivrig maratonløper.​

 

 

JeanPierreCuoni_152.jpg 

Thora Ingeborg Dystebakken

Event og Fundraising Manager


Thora Ingeborg kommer f​ra event og reiselivsbransjen hvor hun de siste 5 år har jobbet som prosjektleder. Har erfaring fra prosjektledelse fra små og store prosjekter blant annet publikumsreiser på store idrettsarrangementer i utlandet, som Ski-VM, worldcuper i flere skigrener og Tour de France. Har jobbet med alt fra budsjett, økonomi og salg til konseptutvikling og relasjoner. Er utdannet innen økonomi og ledelse, samt kommunikasjon.

 

 

 

​  

 

​​
JeanPierreCuoni_152.jpg 

Thomas Breistein

Program Development Manager

Thomas har vært ansatt i Right To Play siden august 2006. Han har jobbet et og et halvt år i Tanzania som prosjektkoordinator for kongolesiske flyktninger i Kasulu, samt National Training Officer på landskontoret i Dar es Salaam. Fra 2008 til 2010 jobbet Thomas som Regional Training Officer på regionskontoret for SørØst Afrika i Kampala, Uganda. I 2011 var han stasjonert på hovedkontoret i Toronto, Canada, som training and Capacity Building Specialist.

 

 

 

​  

 

 

 

 

 

 

​ 

 

 
 
 
CEO
​Globalt Lederteam
Regionale Direktører
Nasjonale Direktører           
Act