Image Viewer ‭[3]‬

 Image Viewer ‭[2]‬

 Image Viewer ‭[1]‬

Personer​​

Møt Right To Play laget     

                                                  

Johann Olav Koss         

Johann Koss er grunnlegger av Right To Play. Han er i dag en internasjonalt anerkjent sosial entreprenør og som har blitt kjent for sitt arbeid med å fremme lek og idrett som virkemiddel for å gi barn og unge en bedre fremtid. Han grunnla Right To Play i 2000, og har dedikert sitt yrkesliv i å bygge organisasjonen til å bli en innflytelsesrik internasjonal organisasjon og en leder innen Sport for Development and Peace bevegelsen. Organisasjonen er i dag til stede i 18 land og hadde i 2016 ​et årlig budsjett på $ 54 millioner. Right To Play har i dag 600 ansatte på verdensbasis og samarbeider med 31 900 lærere og coacher.

Johann har mottatt en rekke priser for sin innsatts innen filantropi. Han har blitt erklært som " One of the 100 Future Leaders of Tomorrow " av TIME Magazine, og "One of 1000 Global Leaders " av World Economic Forum. I 2011 mottok han Newmans Own Award, en pris som anerkjenner enkeltpersoner som har brukt sin faglige prestasjon til filantropi. Han er også en Ashoka Global Fellow.

Kong Harald utnevnte Koss i 2011 til ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden «for internasjonalt humanitært virke for barn og unge innen sport og idrett.» I 2013 fikk han « Ernst & Young Entrepreneur of The Year Special Citation», en pris for sitt sosiale entreprenørskap.  Han ble også samme år tildelt Henry R. Kravis Prisen i Ledelse og LEGO Prize.

Gjennom sin skøytekarriere vant Johann Koss fire OL-gull og satte 10 verdensrekorder. Han vant tre World Allround –mesterskap, flere World Cup og regnes for å være en av de største vinterutøverne gjennom tidene. OL lekene i 1994 viste seg imidertid også å bli startskuddet for en bevegelse som skulle fremheve lek og idrett for barn som lever i fattige lokalsamfunn rundt om i verden.  Dette engasjementet dannet til slutt organisasjonen som skulle bli Right To Play.Johann_field.jpg

Johann har også mottat priser som: Sportsman of the Year Award av Sports Illustrated, Jesse Owens Award, International Athletic Foundation Award i Los Angeles, Jackie Robinson Humanitarian Award, Child Survival Award ved Carter-senteret i Atlanta , og i forbindelse med feiring av UNICEFs 50-årsjubileum mottok han UNICEFs Æres Pris.

Johann har medisinsk embetseksamen fra Universitetet i Queensland, og en Executive MBA fra Joseph L. Rotman School of Management, ved University of Toronto. Han har mottatt ærestitler fra Brock University, University of Calgary , Vrije Universiteit Brussel og Universitetet i ​​Aust - Agder.

I tillegg til sitt arbeid med Right To Play, er Johann styremedlem i Gates Ltd , Dundee Industri REIT og Secunda Inc.

Han bor i dag i Toronto med kona Jennifer og deres fire barn.​


   
 
Styret i Norge​​​​
 

Ted Skattum,
Styreleder

Daglig leder og eier av familieselskapet Skattum Holding AS med datterselskapene Skattum Handel AS og Skattum Eiendom AS. Eier av 8 Byggmakker butikker. Bachelor of Science fra Allegheny College USA.
"Det var en sann glede å se at barn og unge i Mosambik får oppleve det jeg og de fleste i Norge tar for gitt, gleden av å lære gjennom lek og idrett."

KristinSK.jpg 

Kristin Skaua​n Kleven
 

Har lang erfaring som Director og Global Head of Human Resources internasjonalt både for Credit Suisse i Zurich, Sveits og for NBIM (Oljefondet) i Oslo. Hun har i flere år vært aktiv st​øttespiller for fundraising, events og HR i Right To Play, Sveits.  Siviløkonom fra Universitetet i Fribourg, Sveits.

"Right to Plays arbeid med kriserammede barn gir gode resultater ikke bare for å bedre hvert enkelt barns hverdag og fremtid men også grobunn for en fredligere fremtid for neste generasjon".​

 
 

Åse Kleveland


Artist på sekstitallet og en av våre mest kjente kunstnere. Studerte jus og ledet Norsk Musikerforbund samt engasjerte seg bredt kulturpolitisk. Har hatt en rekke lederjobber og verv på medie- og kulturområdet, bl.a. som kulturminister 1990-96, adm.dir for Svenska Filminstitutet og direktør for Rikskonsertene. Siden 2013 har hun arbeidet som frilanser og styreleder bl.a. i Right To Play Norge, Human-Etisk Forbund og Festspillene i Bergen.

 

Berly Lund Grønning


Hatt ledende kommunikasjons-stillinger i bla TINE og Telenor. Siden 98 vært sentral i Dinamo, som gründer, daglig leder av PR-avdelingen inntil hun trappet ned til prosjektdirektør/
seniorrådgiver. Ledet Kommunikasjonsforeningen og sitter i flere styrer. Utdannet bla fra Norsk Journalisthøgskole og UIO. «Å se hva lærerne får ut av Right To Plays opplegg, er formidabelt. Vi skaper daglig muligheter for tusener av barn».

Karen Conway 

Denise Ringnes

Har jobbet som Markedsjef i L’Oreal og med humanitær organisasjoner i en årrekke.  Har organisert veldedighetsarrangementer innen dans, utdanning og idrett. Utdannet siviløkonom fra Universitet i Washington, USA. «Jeg har vært heldig og opplevd Right To Play​ i felt og så hvordan barn kan få en bedre hverdag og fremtid ved forståelse av verdien for toleranse og fairplay.»

JeanPierreCuoni_152.jpg 

Nils H. Thommessen


Managing Partner i advokatfirmaet Wiersholm. Medlem av Advisory Board, Center on the legal Profession, Harvard University og av Advisory Board, Best Lawyers. Cand.jur. fra Universitet i Oslo. «Det er viktig for meg å engasjere meg i prosjekter som har betydning ut over mitt virke som forretningsadvokat. Right To Play er en profesjonell organisasjon som det er lett å støtte. Prosjektene bidrar til at fattige og kriseberørte barn og ungdom over hele verden får bedre forutsetninger for et verdig liv".

 

Johann Olav Koss

Grunnlegger av Right To Play. Har tilsyn med globale operasjoner og utvikling av strategier. Har fire OL-gull og satte 10 verdensrekorder som skøyteløper. Medisinsk embetseksamen fra Universitetet i Queensland, og  Executive MBA fra Joseph L. Rotman School of Management, Toronto. Styremedlem i Gates Ltd , Dundee Industri REIT og Secunda Inc.

 

Jan Kvalheim

Verdensmester i sandvolleyball i 94/95 og profesjonell volleyballspiller i Frankrike i syv år. Jobbet i Olympiatoppens Utøverkomité og nå med Kragerø Resort, casting/TV programutvikling og idrettsarrangement.
«Jeg ønsker å bidra med min tid, mitt nettverk og min kompetanse for å hjelpe barn og unge til å få en bedre og mer aktiv hverdag».

 

Glenn Solberg

Profesjonell håndballspiller i Spania og Tyskland i 10 år. I dag en del av trenerteamet på Herrelandslaget i håndball. Bachelor fra BI i Internasjonal Markedsføring.
«Idretten har hjulpet meg ut av vanskelige situasjoner og gav meg selvtillit som barn. Jeg håper jeg kan være med å hjelpe andre barn til å få mestringsfølelse og selvtillit til å komme seg opp og frem».

Roger Solheim.jpg​ 
 Roger Solheim​

Har bakgrunn fra politikk og kommunikasjonsarbeid. 
Daglig leder og eier av  kommunikasjonsbyrået SOLKOM.
Har vært politisk rådgiver i tre ulike regjeringer og statssekretær i Kulturdepartementet. Har også vært informasjonssjef i Norges Fotballforbund og Vinmonopolet.
«Jeg brenner for å gi barn utdanning, fordi det har så stor betydning for et godt liv, og muligheten for å kunne bruke sine evner. Derfor er jeg glad for muligheten til å engasjere meg i Right To Plays arbeid.»

 
 
Ansatte i Norge​​​​
Act