Hennes Historie

"BIDRA TIL Å FÅ FLERE BARN TILBAKE PÅ SKOLEN, KJØP BEDRIFTSJULEGAVEN HER"
Halvor Egner Granerud, Right To Play Ambassadør
Hennes Historie

De fleste skolene i verden har gjenåpnet etter koronanedstegningen, men flere millioner pulter kommer til å stå tomme. Det er estimert at over 11 millioner jenter i fattige land står i fare for å aldri komme tilbake på skolen grunnet koronapandemien. Mange har allerede blitt en del av den dystre statistikken som viser en økning i tvangsekteskap og tidlig graviditet. Det beste middelet for å bekjempe fattigdom og urettferdighet er utdanning, og derfor haster det med å få jentene tilbake på skolen.

Støtt vårt arbeid, og bidra til at jenter i fattige land får utdanning slik at de bedre kan styrke sine rettigheter, forme sin egen fremtid og skrive sin egen historie.

Nå kan din bedrift bidra til å få flere jenter tilbake på skolen, og dere kan selv velge hvor mye dere ønsker å støtte:

  • 40 jenter = 10 000 kroner
  • 60 jenter = 15 000 kroner
  • 80 jenter = 20 000 kroner
  • 100 jenter = 25 000 kroner
  • 200 jenter = 50 000 kroner

Prisene er et estimatet basert på kostnadene på hva det koster for en jente å delta i Right To Play aktivitet i ett år, men vil variere noe fra programland til programland.

Vårt mål er at alle jenter skal ha mulighet til å skrive sin egen historie, uansett hvor i verden de vokser opp. Og det hele starter med tilgang til utdanning, mulighet til å fullføre skolen og kvalitet i undervisningen. Derfor jobber vi i Right To Play målrettet med myndighetene i våre programland med å kartlegge jenter i skolealder og tilrettelegge for riktig undervisning slik at flere starter på skolen og færre dropper ut. Vi vet at jenter som fullfører skolen gifter seg senere, får færre barn og blir viktige ressurspersoner i sine lokalsamfunn.

Ragnvald Risan
Ragnvald Risan, NRP, Right To Play Bedriftspartner

Nå kan din bedrift bidra til årets viktigste julegave, og sammen kan vi sørge for at flere jenter kommer tilbake på skolen. Alle bedrifter som støtter får tilsendt et elektronisk gavebevis som kan deles med ansatte eller kunder, og husk at bidrag til veldedige organisasjoner mellom 500 kr. og 50 000 kr. gir skattefradrag.

Ta kontakt med Vilgunn Kronstad på telefon: 977 37 232 eller e-post: vkronstad@righttoplay.no dersom du har noen spørsmål.

Ønsker du å vite mer om hvordan vi samarbeider med bedrifter: klikk her

Faktaboks

Konsekvensene av koronapandemien

Koronakrisen har ført til at millioner av de mest sårbare barna i verden har mistet muligheten til å gå på skolen. For mange betyr det slutten på en utdannelse, mangel på beskyttelse og redusert kontakt med omverden. Situasjonen som mange jenter befinner seg i nå bidrar til økt vold i hjemmet, barneekteskap og trafficking. Det er estimert at over 11 millioner jenter ikke kommer tilbake på skolen.

Hennes historie faktaboks
Støtt som privatperson

Ønsker du å bidra til at flere jenter kommer tilbake på skolen som privatperson? Ved å registrere deg som fastgiver bidrar du til at vi hver dag kan beskytte, utdanne og styrke de mest vanskeligstilte barna i våre 15 programland. For 250 kroner i året kan ett barn delta i våre programmer i ett år. Som fastgiver gir du et fast beløp hver måned til Right To Play sine prosjekter. Din støtte bidrar til at vi hvert år når 2,3 millioner, ved å lek og aktiviteter som læringsmetode. Vi kaller det for den livsviktige leken.

I 2019 besøkte vår ambassadør Aksel Lund Svindal programmene våre i Etiopia. Bli med da han møtte Zala (16) som skulle tvangsgiftet.

Du kan også støtte vårt viktige arbeid med et engangsbeløp - Vipps et valgfritt beløp til #3000 og merk med Hennes Historie.