Beskytte - Utdanne - Styrke
Tre viktige ord som beskriver grunnlaget for alt vi gjør i Right To Play. I 15 ulike land jobber Right To Play ansatte hver eneste dag med lek som metode for å beskytte, utdanne og styrke noen av verdens mest utsatte barn.
Med vår lekbaserte læringsmetode når vi hvert eneste år millioner av barn og unge i noen av verdens farligste og mest vanskeligstilte områder. Det som driver oss er å skape muligheter for å styrke disse utsatte barna slik at de vil stå bedre rustet til å overvinne barrierer, motgang og urettferdighet. Ved å bruke lek som metode tilfører vi barn i utviklingsland god kvalitet i utdanningen, trygge og inkluderende lokalsamfunn, god helse, likestilling mellom kjønnene, beskyttelse og økt fokus på rettigheter. Vi motiverer og inspirerer barn og unge til å gjennomføre utdanning for å finne håp og muligheter i situasjoner og omgivelser som ofte er preget av frykt og usikkerhet.
Møt noen av barna
Fra gruvearbeider til elev
Balá (12) fra Mali var tvunget til å jobbe som gruvearbeider for å bidra til å hjelpe familien sin. I gruvene jobbet hun under farlige forhold og mangel på skolegang og utdannelse var med på å gjøre hennes fremtid svært usikker. En gruppe lokale frivillige, opplært av Right To Play for å identifisere og beskytte barn i lignende situasjoner, var i området og tok kontakt med Balá og familien hennes. Sammen hjalp de Balá tilbake til skolen hvor hun gjennom lekbasert læring raskt fant seg til rette i den engasjerende studiehverdagen. I dag er Balá en stjerneelev og hun drømmer om å bli lege.
Alle barn har rett til utdannelse
Julienne (12) var i faresonen for å bli tatt ut av skolen da foreldrene hennes ikke så verdien i skolegang og utdannelse. Etter hun ble med i ungdomsklubben til Right To Play endret alt seg. Gjennom klubben lærte hun hva en utdannelse ville gjøre for hennes muligheter for fremtiden. For å få enda flere jenter tilbake på skolen initierte hun kampanjen: Få jentene tilbake på skolen gjennom Right To Play ungdomsklubben. Kampanjen retter seg mot foreldre i nærmiljøet og om viktigheten av utdanning for barna, familien og lokalsamfunnet.
Fra flukt til en bedre fremtid
Hvert år støtter vi 200,000 flyktninger og fordrevne barn i 92 flyktningleirer, uformelle bosetninger og midlertidige husly. Vårt mål er å endre deres dystre hverdag til en fremtid fylt av håp og muligheter.
Vi kjemper for å gi barna mulighet til utdanning, undervisning og aktiviteter preget av lek og positiv læring. Vi kjemper for å styrke barna ved å gi psykososial støtte for å bedre takle traumer og vanskelige følelser. Vi kjemper for at barna skal få holde fast på drømmene sine ved å styrke deres opplevelse av håp og muligheter for fremtiden. Vi kjemper for at barna skal få muligheten til å være barn selv i en vanskelig hverdag. Vi kjemper for at barnas historier ikke bare skal handle om overlevelse, men om mestring, håp og muligheten til å nå sine drømmer.