Jenters rettigheter i Rwanda

Right To Play har vært tilstede i Rwanda siden 2003, med hovedfokus på kvalitet i utdanningen og likestilling mellom kjønnene. Denne tilnærmingen har styrket ferdighetene til flere tusen barn og unge, samt gjort dem mer bevisst egne rettigheter. Et av disse barna er Solange.

Historien om Solange

Bare 13 år gammel ble Solange ufrivillig gravid. Hun fryktet at hun aldri ville komme tilbake på skolen for å fullføre utdannelsen sin. Men mot alle odds klarte hun det, godt støttet av sin tidligere lærer. Denne læreren anbefalte Solange til å bli med i den lokale Right To Play ungdomsklubben, noe hun gjorde. Right To Play ungdomsklubber er mer enn et sosialt møtested. Her fortsetter læren om rettigheter, likestilling og inkludering gjennom kampanjer, skuespill og aktiviteter. Solange ble etterhvert utnevnt til ungdomsleder – og nå bidrar hun til å få flere jenter tilbake på skolen, og til å stå opp for rettighetene sine.

Bli med du også!

Ved å bli fastgiver til Right To Play vil du bidra til at flere jenter som Solange får mulighet til å fullføre utdannelsen sin. I 2021 sørget våre givere og partnere for at 1,52 millioner barn ble nådd og fikk hjelp gjennom våre programmer. Ved å bruke lek som verktøy gir vi beskyttelse, utdanning og styrke til barn som lever i fattigdom, krig og konflikter. Lek som gir barn trygghet, skaper glede og motivasjon til å lære.

For 300 kroner kan du gi en jente tilgang til våre programmer, lek og aktiviteter i et år.