Barna i Pakistan trenger vår hjelp

Childrens Emergency Fund - Pakistan Floods - Web Hero
Den historiske flomkatastrofen har etterlatt Pakistan i krise

En tredjedel av Pakistan er dekket av vann. Halve landet er offisielt erklært ulykkesrammet av den Pakistanske regjeringen. Mer enn 1500 dødsfall er rapportert og over 400 av disse er barn. Mer enn 33 millioner mennesker er så langt rammet av flommen og overlevende har mistet familiemedlemmer, venner, hjem og eiendeler til vannmassene.

Barn på flukt fra vannmassene søker sammen med sine familier tilflukt i midlertidige bosettinger. Regnet har stoppet, men før de store vannmassene trekker seg tilbake er familier hindret fra å returnere til sine hjem. De midlertidige bosettingene mangler fungerende sanitære forhold, gir ikke tilgang til undervisning og barna er etterlatt til seg selv for å håndtere følelser som frykt, angst, sorg og en generell usikkerhet for fremtiden.

Din donasjon vil bidra til å ivareta barnas sikkerhet og psykososiale omsorg så de trygt kan returnere til skolen når situasjonen har forbedret seg.

Barnas Nødfond - Pakistan.jpg
Flomkatastrofen preger barna fysisk, psykisk og emosjonelt. Right To Play jobber for å gi riktig støtte og skape samhold for å hjelpe barna med å finne tilbake til håpet i etterkant av krisen.

Du kan hjelpe barna i Pakistan

Mens skrekkslagne barn stuer seg sammen i telt og midlertidige bosettinger på tørr grunn, er vår prioritering å påse at de ivaretas fysisk, psykisk og emosjonelt. Rask tilgang til oppfølging og støtte legger grunnlaget for en raskere gjenopprettelse av håp i etterkant av traumatiske opplevelser. Ditt bidrag hjelper oss å være på plass i tide.

Right To Play har vært til stede i Sindh provinsen, selve senteret for flomkatastrofen, siden 2011. I tre distrikter i denne provinsen er vi den eneste organisasjonen til stede som tilbyr emosjonell og psykososial støtte til barn. Vi mobiliserer vårt nettverk av lokale frivillige for å nå de områder som er avskåret av flommen.

I tillegg til å beskytte barnas psykisk og følelsesmessig, deler våre frivillige ut hygieneartikler inkludert myggnett, for å ivareta deres fysiske helse. Lærere samler barna til spesielt utviklede leker hvor de blant annet lærer barna hvordan de skal bruke myggnett for å unngå malaria og andre sykdommer flommen har båret med seg.

Pakistan Floods Landing Page - Image 2 - Web
En lærer i Sujawal, Sindh provinsen, leker leken "over, under" med noen av barna som har søkt tilflukt. Lek hjelper barna å få fokuset over på noe annet en flomkatastrofen, om så bare for et øyeblikk.

En utdanningskrise

Effektene av denne katastrofen vil kjennes lenge etter at flomvannet har trukket seg tilbake og barna får returnere hjem. Selv før flomkatastrofen stod Pakistan ovenfor en mangel på skoler, noe som har etterlatt millioner av barn uten tilgang på utdanning. Flomkatastrofen har forverret den krisen ytterligere med sin skade på mer enn 18 000 skoler. Right To Play samarbeider med regjeringen for å møte utfordringene og nå målene om å gjenåpne dørene til skolene så snart som mulig, slik at barna kan returnere. Vi jobber med mer enn 70 skoler og 30 læringssenter i de distriktene vi opererer. Disse skolene og barna de huser vil kreve midler og støtte i tiden etter flomkatastrofen har lagt seg. Du kan hjelpe oss med å få gjenåpnet skolene raskere og gjøre de til trygge læresteder for barna i våre programmer.

Pakistan Floods Landing Page - Image 3 - Web
I Pakistan står svimlende 22,8 millioner barn utenfor skole og utdanning, noe som plasserer landet på andre plass i verdenssammenheng av land med barn uten tilgang til utdanning. Barna trenger vår hjelp.

2022

550710472057853