Right To Play er en internasjonal organisasjon som bruker lek som læringsverktøy for å bedre barns hverdag i utviklingsland. Vi har utviklet en unik metode hvor vi gjennom lek beskytter, utdanner og styrker barns muligheter for en bedre fremtid.

- Vi har søkt etter en engasjerende og inkluderende nasjonal direktør med relevant bakgrunn fra bistandsarbeid og dokumenterte resultater fra innsamlingsarbeid. Etter en bred og spennende prosess hvor vi har vurdert over 50 kandidater, falt valget på Lars Erik. Lars Eriks personlige egenskaper passer godt inn med Right To Plays verdigrunnlag. Hans faglige kvalifikasjon, kombinert med et sterkt pågangsmot og verdibasert lederstil, vil bidra til å utfylle og forsterke teamet i Right To Play Norge. Styret er svært tilfreds med ansettelsen, sier styreleder Ted Skattum.

Lars Erik kommer fra stillingen som avdelingsleder for finansiering og rammevilkår i Den Norske Turistforening. Her har han hatt ansvaret for DNTs inntektsarbeid herunder strategiske partnerskap med næringslivet. Før dette har han hatt forskjellige stillinger i Norges Røde Kors, både ved hovedkontoret og i felt. Han har arbeidet som programkoordinator for Midtøsten og Latin Amerika, og har også vært landansvarlig i Guatemala. Lars Erik har en Bachelor of Arts med fordypning i statsvitenskap fra Columbia University i New York og en Master of Science i sammenliknende politikk fra LSE i London.

Lars Erik Svanberg gleder seg til å komme i gang i sin nye jobb.

- Etter noen utrolig fine år hos DNT kjennes det givende å vende tilbake til internasjonalt humanitært arbeid. Jeg er trigget av Right to Play som en nisjeorganisasjon med spisskompetanse, tydelig strategisk fokus og en flat og effektiv organisasjonsstruktur. Jeg ser frem til å få et godt innblikk i det utrolig viktige arbeidet som gjøres i våre 15 prosjektland, og bli enda bedre kjent med mine kollegaer.

- Jeg vet at jeg har dyktige medarbeidere på kontoret i Oslo, og sammen håper jeg at vi kan gjøre Right to Play sitt arbeid enda mer synlig i Norge og styrke samarbeidet med viktige bidragsytere. Vår målsetting er å nå 100 millioner barn innen 2030, og det gir meg motivasjon til å brette opp ermene og sette i gang.
Jeg gleder meg!

Han tiltrer stillingen 1. juni 2023 og erstatter Jimmy Vika som etter ni år i Right To Play har søkt nye utfordringer i privat næringsliv.