Foto: Norges Skiforbund

Halvor Egner Granerud har det siste året utmerket seg stort som skihopper, og har denne sesongen allerede rukket å bli historisk. Han er den første nordmannen til å vinne 10 renn i samme sesong, og enda er det lenge igjen før siste renn.

Halvor (24) er fra Asker, og ble tatt inn på A-landslaget i hopp i 2018. Han vant sin første verdenscup-seier i Ruka i Finland 29. november 2020, og siden har han vunnet ytterlige åtte verdenscup renn (!). Halvor er i tillegg verdensmester i skiflyging sammen med Daniel-Andrè Tande, Johann André Forfang og Robert Johansson da Norge vant lagkonkurransen 14. desember 2020.

"Det er viktig for meg å bidra til at barn får tilgang til lek og aktivitet"

Men det er mer enn skihopping som engasjerer Halvor. Hvordan barn utvikler seg gjennom lek og aktivitet er noe han selv kan relatere til, og noe han kan tenke seg å jobbe med den dagen han legger hoppskiene på hylla. Før oppstart av årets sesong jobbet han som vikar i barnehage hvor han på nært hold fikk oppleve hvor viktig lek er for utviklingen til barn. "En annen ting som opptar meg, er at alle barn skal bli sett og få mulighet til å utvikle seg, uansett hvor de vokser opp", sier Halvor. Dette er også bakgrunnen for at han startet en innsamlingsaksjon til inntekt for Right To Play. Før sesongen kunne Halvor fortelle at han ønsket å støtte Right To Play med 10 kroner for hvert verdenscup poeng han fikk. På Facebook og gjennom sitt nettverk har Asker gutten oppfordret til at flere bidrar når han tar verdenscup poeng, og pr 1. februar har det blitt samlet inn over 70 000 kr! Ønsker du å bidra til Halvor sin innsamling kan du gi på hans Facebook side her eller til konto nr: 1503 93 49350 (merkes med Halvor Egner Granerud)

"Vi er utrolig stolte over å kunne ønske Halvor velkommen som Right To Play ambassadør. I tillegg til hans fantastiske prestasjoner i hoppbakken, er vi mektig imponert over hans engasjement for de mest sårbare barna i verden. Gjennom våre programmer vil Halvor bidra til at vi kan beskytte, utdanne og styrke flere barn ved å bruke lek som metode", sier Jimmy Vika, National Director Right To Play Norge.

Vi er stolte over å ha Halvor med på laget, og ønsker han masse lykke til for sesongen 2021.


2021

"Lek og aktivitet har vært viktig for min egen oppvekst og utvikling, og jeg håper at mitt engasjement kan bidra til en bedre fremtid for mange barn"
Halvor Egner Granerud
Foto: Norges Skiforbund