Khansa (16) tok en tøff og utradisjonell beslutning: hun nektet og gifte seg. Den sjenerte og skoleflinke jenta tok motet til seg, og trosset både sin familie og en gammel Pakistansk tradisjon ved å si nei. Hun visste at et ekteskap ville være slutten på hennes utdannelse, og starten på et liv med begrensninger og utrygghet. Foreldrene prøvde å presse Khansa til å endre mening, og de begrunnet det med at hun uansett måtte gifte seg en dag.

«Du må gifte deg en dag, så hvorfor ikke nå?»
Photo of girl playing football in Pakistan
Hvordan fotballen lærte henne å si nei!

Da Khansa fikk mulighet til å delta i Right To Play programmet «football for developement», oppdaget hun sin egen styrke og hvordan hun kunne bruke den. Dette åpnet en verden av nye muligheter for henne!

Hver uke deltar hun i programmet med jenter på sin egen alder. Hun løper, dribler og føler seg trygg på fotballbanen. Hun har lært mye, fått mer selvtillit og vet at meningene hennes betyr noe. Bakgrunnen for dette er støtten, oppmuntringen og de positive tilbakemeldingene hun har fått fra Right To Play treneren sin.

«Gjennom fotballen har jeg lært at det ikke spiller noen rolle om du er jente eller gutt. Vi har alle en stemme»
Girls in Pakistan playing in Right To Play programs
Utdanning er det viktigste

På bakgrunn av Khansas besluttsomhet og argumenter om at utdanning gir mange muligheter, tok familien en utradisjonell avgjørelse og avlyste det planlagte bryllupet. Khansa er nå tilbake på skolen, og når hun ikke er opptatt med skolearbeid finner du henne på fotballbanen sammen med de andre barna.