– Vårt fremste ønske er at alle skal se godt. Henning Eriksen, Specsavers.

Synet er avgjørende for god læring. Vi er stolt over å ha inngått samarbeid med Specsavers slik at vi sammen kan bidra til at flere barn i utviklingsland får bedre synshelse. Godt syn er avgjørende for å følge undervisning i skolen. Likevel er det mange barn i utviklingsland som ikke har mulighet til å besøke øyelege eller optiker, og eventuelle synsplager kan gi konsekvenser både på skolen og i arbeidslivet senere.

I høst donerer Specsavers 25 kroner per synsundersøkelse til den humanitære organisasjonen Right To Play, for å sikre enda flere barn et godt syn. Med dette vil optikerkjeden støtte Right to Play med 250.000 kroner for å bidra til drift av deres skoler i Tanzania, der kjeden allerede er engasjert gjennom «Gi syn til Tanzania».

-Gjennom Right To Plays kan vi bidra til å bedre skolehverdagen for barn i utviklingsland, og sikre at flere får nødvendig synsbehandling og utdanning, sier Henning Eriksen, administrerende direktør i Specsavers.

God synshelse viktig i skolelæring

Hele 250 millioner barn kan verken lese eller skrive. Det er en tredjedel av alle barn i verden. 130 millioner av de 250 millionene som verken kan lese eller skrive, har gått minst fire år på skole.

Selv om andelen barn som går på skole har økt betraktelig siden 2000, har ikke målet om universell utdanning blitt nådd. Det er fortsatt 61 millioner barn i grunnskolealder som ikke går på skole, og 55 % av disse er jenter. (Iflg Norad, https://www.norad.no/tema/utdanning/kvalitet-i-utdanning/)

Jimmy Vika, daglig leder i Right To Play, synes det er fantastisk at optikerkjeden bidrar til å sette fokus på viktigheten av skole og læring for barn over hele verden.

-Utdanning reduserer fattigdom, gir økt inntekt og bedre helse. Barn med grunnleggende lese, skrive og regneferdigheter har den kompetansen som trengs for å ta steget ut i arbeidslivet, og for å skape en bedre framtid for seg selv og sin familie, sier Vika

– Utdanning er nøkkelen til et barns fremtid. Jimmy Vika

11.10.2018