Om Right To Play

Barn skal leke – det er en rettighet de har uansett hvor i verden de vokser opp. Lek gir barn trygghet, skaper glede og motivasjon til å lære. Og gjennom leken beskytter, utdanner og styrker vi barnas muligheter for en bedre fremtid.

Vår historie

I mer enn 20 år har Right To Play vært til stede i noen av de vanskelige og mest utsatte landene i verden for å bidra til at barn går på skole og fullfører, blir beskyttet og overvinner fordommer, holder seg friske og blir styrket.

Det hele startet med en gutt med langermed genser….

I 1994 reiste Johann Olav Koss til Eritrea. I landet hvor borgerkrig og hungersnød hadde satt dype spor møtte han en skolegutt, som fikk han til å innse viktigheten og betydningen av lek.

Da friminuttet startet flokket de andre barna seg rundt gutten. Han tok genseren sin, rullet den sammen som en ball – og dermed var fotballkampen i gang! Samholdet, friheten og gleden som barna viste under kampen gjorde inntrykk på Johann. Der og da bestemte han seg for å grunnlegge Right To Play, og bidra til at flere barn som vokser opp i krig, nød og konflikter får oppleve positiviteten av lek.

20 år senere deltar millioner av barn i 14 land i Afrika, Asia og Midtøsten i Right To Play sine programmer. Vi skaper positive og trygge læringsmiljøer hvor barn får mulighet til å lære og utvikle seg gjennom flere former for lek både i klasserommet og utendørs.

2001 - 2004

I våre første år fokusert vi på humanitære behov i Afrika, Asia og Midtøsten.

Vi lanserte programmer med fokus på lek og aktivitet i Uganda, Tanzania, Mosambik, Mali, Thailand, Rwanda og Palestina. 500 000 barn deltar i våre programmer hver uke.

Bli kjent med oss

Når barn leker, vinner verden

You can transform a child's life.

Gi et bidrag