Det var et fantastisk oppmøte da vi i samarbeid med vår bedriftspartner Santander Consumer Bank inviterte til løpedugnad mot barneekteskap.

Til sammen stilte 1 250 små og store på startstreken i Oslo og Stavanger i kampen mot barneekteskap i anledning jentedagen 11. november.

Sammen for jenter

Målet med løpedugnaden var å sette fokus på barneekteskap og samle inn mest mulig midler som kan bidra til en bedre fremtid for jenter i utviklingsland. For hver runde rundt Sognsvann og Mosvannet som ble løpt donerte Santander Consumer Bank 250 kroner til Right To Play, som tilsvarer at et barn kan delta i våre aktiviteter i et år.

-Oppmøtet var over all forventing, og det er tydelig at mange engasjerer seg i kampen mot barneekteskap. For oss i Santander er det viktig å jobbe for at jenter har de samme rettighetene uansett hvor i verden de vokser opp, og programmene til Right To Play - hvor 47% av deltagerne er jenter - bidrar i stor grad til dette, sier Anne Berndtsson, Sponsorship Manager Santander Consumer Bank Norge.

Da siste deltager passerte målstreken kunne vi notere 2 802 runder i de to byene, noe som betyr at tilsvarende antall jenter og gutter har mulighet til å delta i programmene til Right To Play i et år. Den samlede donasjonen fra Santander på 250 kroner pr runde utgjør 700 500 kroner!

-At vi i samarbeid med Santander Consumer Bank klarte å mobilisere så mange til en så viktig sak er vi strålende fornøyde med, og at den samlede donasjonen i tillegg er så betydelig betyr veldig mye for Right To Play, sier Jimmy Vika, daglig leder i Right To Play Norge.

Les mer om vårt samarbeid med Santander Consumer Bank her!

Santander Løpedugnad Stavanger
Kampen mot barneekteskap

Daglig blir 33 000 jenter giftet bort som barn. Barneekteskap er ansett som en av de største hindringene for skolegang, likestilling og utvikling. Right To Play jobber aktivt med å få flere jenter inn i våre prosjekter, noe som bidrar til at flere får fullført sin utdannelse og muligheten til å forme sin egen fremtid.

Hver dag jobber vi for å få flest mulige jenter til å delta i våre programmer. Ved å bruke lek som metode beskytter, utdanner og styrker vi jenter slik at de blir bevist sine rettigheter og bruker sin stemme. I våre 15 programland er vi stolte over at 47% av deltagerne er jenter og 67% av lærerne er kvinner.

2019