Barna i Palestina trenger vår hjelp

Vi er svært bekymret for den pågående konflikten mellom Palestina og Israel. Vi frykter for sikkerheten til våre kollegaer på Vestbredden og i Gaza - og for alle barn, unge, lærere, trenere og andre samarbeidspartnere som er tilknyttet våre programmer. Våpenhvilen som kom i stand 21. mai er svært sårbar, og konflikten kan lett eskaleres. Selv om våpenhvilen skulle overholdes har de siste urolighetene hatt en svært negativ påvirkning på barnas mentale helse og utdanning.

66 barn har blitt rapportert drept i Gaza av the United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs (UNOCHA) siden 10. mai, og mange flere har blitt skadet. Flere bolig- og forretningsområder har blitt ødelagt, og 107 000 mennesker inkludert barn har flyktet fra sine hjem. 58 skoler og utdanningsinstitusjoner har blitt ødelagt i de siste flyangrepene.

«Så lenge krigen fortsetter, vil det ikke være mulig å gjennomføre noen form for utdanning, hverken i form av fysisk oppmøte eller fjernundervisning», sier Jamil Sawalma, Country Director for Right To Play Palestina. «Når denne krigen tar slutt, vil barna i Palestina fortsatt føle seg utrygge på skolen. Den psykologiske skaden forårsaket av denne krisen vil også ha en direkte innvirkning på barns læringsevne. Slike drastiske opplevelser kan følge barna resten av livet».

Våre prioriteringer

Right To Play har vært tilstede på Vestbredden og i Gaza siden 2003 for å sikre kvalitet i utdanningen og psykososial støtte til barn og unge. Da konflikten eskalerte i mai var vår prioritet å få oversikt over barna i våre programmer, formidle beskjeder og dele viktig informasjon via sms samt bistå med psykososial støtte i samarbeide med lokale partnere.

Gaza - Image 2 - Web (recropped).jpg
Vårt arbeid i de palestinske områdene hjelper barn med funksjonshemninger å få tilgang til utdanning og danne sosiale bånd som styrker deres mentale helse.

Sammen med lokale partnere skal vi gjenoppbygge og styrke våre programmer, med blant annet fokus på mental helse og gjenoppretting av skoledriften.

Våre viktigste oppgaver:

  • Vurdering av den psykiske helsetilstanden til barna i våre programmer, og utarbeidelse av tiltak for oppfølgning.
  • Etablering av et mobilt beredskapsteam som kan bistå familier og barn med psykososial støtte og verktøy for å takle sorg, tap og traumer.
  • Bistå the United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) i gjenoppbygning av skoler.
  • Bidra med å erstatte hjelpemidler til barn med funksjonsnedsettelse slik at de kan komme tilbake på skolen.

Vi trenger hjelp fra deg og våre andre viktige støttespillere for å nå ut til flest mulig barn i Palestina. Gi ditt bidrag i dag!