Right To Play er en internasjonal organisasjon som bruker lek som læringsverktøy for å bedre barns hverdag i utviklingsland. Vi har utviklet en unik metode hvor vi gjennom lek beskytter, utdanner og styrker barns muligheter for en bedre fremtid.

- Vi har søkt etter en engasjerende og inkluderende nasjonal direktør med relevant bakgrunn fra bistandsarbeid og dokumenterte resultater fra innsamlingsarbeid. Etter en bred og spennende prosess hvor vi har vurdert over 50 kandidater, falt valget på Elin Margrethe Tvedt. Elins personlige egenskaper passer godt inn med Right To Plays verdigrunnlag. Hennes faglige kvalifikasjon, kombinert med et sterkt pågangsmot og verdibasert lederstil, vil bidra til å utfylle og forsterke teamet i Right To Play Norge. Styret er svært tilfreds med ansettelsen, sier styreleder Ted Skattum.

Elin kommer fra stillingen som Director Sponsorship & Individual Donors i Plan International Norge. Her har hun hatt ansvaret for inntekter fra private givere, samt hatt ansvar for effektivisering og økt digitalisering nasjonalt og internasjonalt. Før dette har hun hatt forskjellige stillinger i Plan Norge, blant annet som CRM Manager. Hun har også erfaring fra Posten Norge, både som Business Architect IT og avdelingsdirektør Dialog. Elin har en BSc fra University of Surrey og Masterprogram fra BI og prosjektledelse fra Høyskolen i Oslo.

Elin gleder seg til å komme i gang i sin nye jobb.

- Jeg har lenge fulgt med på Right to Play og er imponert over hvor godt de jobber med å engasjere og mobilisere støttespillere til deres viktige arbeid. Denne organisasjonen gjør en betydelig forskjell i livene til millioner av barn over hele verden, og det er med stor ydmykhet og entusiasme jeg ser frem til å bidra til deres viktige formål.

Etter 14 utrolig fine år i Plan, kjennes det selvfølgelig vemodig å forlate organisasjonen. Samtidig gleder jeg meg enormt til å bli en del av det dyktige teamet i Right to Play, hvor vi skal bygge videre på det gode arbeidet som allerede gjøres. Sammen skal vi gjøre Right To Play enda synligere i Norge, og vi skal styrke samarbeidet med alle våre viktige partnere og bidragsytere.

Right to Play er til stede i 14 land, og sørger hver uke at over to millioner barn som vokser opp i fattigdom eller på flukt får lek inkludert i sin utdanning og hverdag. Det er enormt motiverende å kunne bidra til å skape varig endring for de mest utsatte barna slik at de får bedret sin livssituasjon, kunnskap om sine rettigheter og mulighet til å skape sin egen fremtid.

Elin tiltrer stillingen 1. oktober 2024 og erstatter Lars Erik Svanberg som flytter til Chile med familien.

Foto Ingvild Vaale Arnesen