Andreas og Anders har de siste årene utmerket seg stort innen Rallykjøring, og har kjørt inn til gode plasseringer i WRC. Gutta fra Oslo startet som et team i 2016, og i tillegg til å dele interessen for bilkjøring deler de også engasjement for at alle barn skal få muligheten til å lek og være aktive – uansett hvor i verden de bor.

Vi er stolte over å kunne ønske Andreas og Anders velkommen på laget!

"Vi lærer best når vi er i aktivitet, og nettopp derfor tror vi at Right To Play sin metodikk virkelig fungerer"

De to rallystjernene har vært på utkikk etter en organisasjon å samarbeide med, og har nå valgt å signere en ambassadør-kontrakt med Right To Play.

– Jeg føler virkelig at tiden er inne nå for at jeg kan gi noe tilbake og gjøre en forskjell. Det føles riktig å samarbeid med Right To Play og vi har mange sammenfallende verdier. Måten Right To Play jobber på føles veldig riktig, og det er nettopp derfor jeg ønsker å hjelpe dem, forklarer Andreas.

Andreas og Anders har 230 reisedøgn i året og reiser verden rundt i jakten på sin første VM-tittel. De jobber målrettet for å lykkes i sin idrett, og nå ønsker de to utøverne også å bidra til at Right To Play lykkes med å hjelpe enda flere med sitt arbeid.

– Jeg tror at den tryggheten Right To Play skaper gjennom lek og aktivitet bidrar til utdanning og å styrke barna, samtidig som det utvikler deres sosiale egenskaper. Totalen av dette gir dem et godt grunnlag for å danne egne meninger og å stå opp for seg selv. Jeg kan faktisk ikke se en bedre måte å oppnå dette på, enn å bruke lek og aktivitet, sier Anders.

Utøverambassadørene er viktig for organisasjonen fordi de er med på å bidra til økt kjennskap og kunnskap om deres arbeid, og at de bidrar med innsamling av midler til prosjektene.

– For oss er det viktig at utøverne har de samme verdiene som oss, og derfor er det en så god match med Andreas og Anders. De vil virkelig gjøre en forskjell, og for dem har alltid lek og aktivitet vært viktig – akkurat som det er for oss. Det er gjennom leken vi gjør en forskjell, og det er der vi har mulighet til å beskytte, utdanne og styrke barn, sier Thora Ingeborg Dystebakken i Right To Play.

Andreas Mikkelsen

Andreas startet sin karriere som rallykjører i 2006, og ble den yngste kjøreren noensinne til å vinne British Rally da han vant Quinton Stages Rally i Wales. Samme året debuterte han også i FIA World Rally Championship (WRC). Siden sin debut har Andreas kjørt inn til mange gode plasseringer, og han har blant annet vunnet Intercontinental Rally Challenge i 2011 og 2012, Rally Kypros i 2011 og Rally Polen i 2016. Sin første seier i WRC tok Andreas da han kjørte inn til første plass i Rally Spania i 2015, og samme år ble han nummer tre sammenlagt i WRC Drivers standing.

Anders Jæger-Amland

Anders startet som kartleser i 2014, og utmerket seg det følgende året i Junior Championship hvor han var på podiumet fem ganger, hvorav en første plass. I 2016 ble han lagkamerat med Andreas, hvor de kjørte inn til to seiere i WRC, og sto på podiumet seks ganger.

Vi ser frem til samarbeidet, og ønsker Andreas og Anders masse lykke til for sesongen 2019.

Andreas Mikkelsen og Anders Jæger-Amland med Right To Play
Thora Ingeborg Dystebakken, Event og Fundraising Manager, og Ellen Schau, Communication Manager, i Right To Play Norge er stolte over å ha inngått et samarbeid med Anders Jæger-Amland og Andreas Mikkelsen.

12.12.2018