Sadio Mané signerer som Right To Play Ambassadør

Sadio-Mane.jpg

Den anerkjente fotballspilleren skal bruke sin posisjon til å styrke barn gjennom sport og utdannelse.

16. november, 2020 | Right To Play er stolte over å ønske filantropen og Liverpool FC spilleren Sadio Mané velkommen som Global Ambassadør. Sammen med fremragende idrettsutøvere som blant annet Pascal Siakam, Allyson Felix, Aksel Lund Svindal og Suzann Pettersen, vil han bidra til å sette fokus på organisasjonens arbeid for å beskytte, utdanne og styrke de mest utsatte barna i verden ved å bruke lek, sport og aktiviteter som metode.

Mané er kjent for sine meritter på fotballbanen. Hans bidrag har ført til UEFA Champions League finaler for Liverpool FC i 2018 og 2019, hvorav laget gikk seirende ut i 2019. For sesongen 2018-2019 delte han førsteplass som ligaens toppscorer, og vant Premier League Golden Boot. Samme år ble Mané også utnevnt som African Footballer of the Year. I tillegg bidro han til at Liverpool FC vant Premier League 2019-2020.

Mané imponerer også utenfor fotballbanen. Han har et stort engasjement for å bedre utdanningsmulighetene og fremtidsutsiktene for barn og unge som vokser opp i området han kommer fra i Senegal. I oppveksten fokuserte familien hans på viktigheten av utdannelse, noe Mané har videreført. Nylig finansierte han en skole i familiens hjemby, slik at flere barn får tilgang til utdanning.

Som Global Ambassadør for Right To Play bygger Mané videre på sitt engasjement. Gjennom lek, sport og utdanning skal jenter og gutter over hele verden bli inspirert til å følge drømmene sine. Samtidig som Mané knytter seg til Right To Play, vil organisasjonen om kort tid lansere programmer i Senegal. Programmene har som mål å bedre likestilling mellom kjønnene samt styrke jenter ved å bruke lek og sport som læringsverktøy.

“I’m proud and happy to join Right To Play as an ambassador, and to use my passion for sport and education to inspire girls and boys in Senegal and around the world to believe in themselves and develop the life skills they need to become the leaders of tomorrow” - Sadio Mané

"Vi er stolte over å kunne ønske Sadio Mané velkommen til Right To Play. Ikke bare er han en fantastisk idrettsutøver, men han er også en samfunnsbygger som har et stort engasjement for å gjøre verden til et bedre sted for alle barn", sier Kevin Frey, CEO Right To Play. "Vi ser frem til å ha han med på laget, og sammen inspirere barn og unge til å skape en bedre fremtid for seg selv og sine familier".

Foto: New Balance from Zak Agency.


Mediekontakt: Ellen Schau, Kommunikasjonssjef Right To Play, tlf: 918 42 160, eschau@righttoplay.com

Right To Play er en internasjonal organisasjon som bruker lek som verktøy for å beskytte, utdanne og styrke barn i utviklingsland. Organisasjonen har forpliktet seg til artikkel 31 i FNs Barnekonvensjon, med særlig fokus på barns rett til lek. Denne rettigheten omfatter alle barn uansett bakgrunn, etnisitet, kjønn eller status.

Lek er livsviktig for barns trivsel, helse og utvikling. For barn som er rammet av krise og konflikt, gir leken rom til å bearbeide opplevelser og normalisere hverdagen. Lek er også et viktig middel for læring og motivasjon, noe som resulterer i at flere barn går på skole. Når barn deltar i lek får de bedre selvtillit og styrket evne til å utøve sine rettigheter. Lek gir trygghet, skaper glede og samhold. Det er derfor Right To Play kaller det for den livsviktige leken.

Right To Play er tilstede i 15 land, og sørger for at 2,3 millioner barn som vokser opp i fattigdom, på flukt eller i krise hvert år får lek inkludert i sin hverdag.