Bismah drømmer om utdannelse.

Bismah er fra Karachi, Pakistan. Da hun var kun 6 måneder gammel døde pappaen hennes. Sammen med mammaen sin flyttet de til Bismahs bestemor slik at de kunne få tak over hodet. Da Bismah var 11 år ble hun nødt til å slutte på skolen fordi familien ikke lenger hadde økonomi til å støtte henne gjennom skolegang.

Bismah med bestemoren.jpg
Bismah sammen med bestemoren, utenfor deres hjem i Karachi, Pakistan.


Bismah får hjelp fra Right To Play

Bismah har et sterkt ønske om å bli lege slik at hun kan hjelpe andre. Da hun ble tatt ut av skolen fordi familiens økonomi ikke strakk til, trodde Bismah fremtidsdrømmen var knust. I dag er Bismah tilbake til skolen takket være hjelp fra Right To Play. Hun er igjen innstilt på å fortsette og jage drømmen sin om å bli lege.

Dette er hennes historie:

Bismah forteller sin historie og om sine planer for fremtiden.


Vårt arbeid i Pakistan

Pakistan er rangert som nummer 152 av 189 land på "Human Development Index". Som det landet i verden med lavest investeringsrate innen utdanning, har Pakistan ervervet seg den uheldige utmerkelsen av å være nummer 2 på den globale rangeringen av land med barn i skolealder som ikke går på skolen. Hele 31% av jenter i ungdomsskolealder står utenfor skolen.

Right To Play har jobbet i Pakistan siden 2008. Siden den tid har vi implementert et bredt spekter av lek- og idrettsbaserte utviklingsprogrammer rettet mot å forbedre kvaliteten på utdanningen, styrke barnevern gjennom fokus på barns rettigheter, styrke jenter og unge kvinners muligheter og fremme sosialt samhold. Vi jobber aktivt inn mot lokale myndigheter for å få til varige endringer i skolesystemene.

GOAL programmet er et av våre programmer og går ut på å fange opp unge jenter i lavinntektsfamilier og støtte de mot økt utvikling av livsferdigheter, økonomisk kompetanse og økt generell utdannelse.

Bismah var en av disse unge jentene som ble fanget opp av Right To Play og idag får støtte til utdanning gjennom våre programmer. Hun har et sterkt ønske om å få seg en utdannelse slik at hun en dag kan nå drømmen om å bli lege for å kunne bidra og være til hjelp for andre.

Takket være Right To Play er Bismah i dag på vei mot den drømmen.